Mash McLain – Heath Eric – Detroit Rebellion – Boister
Met de zes nummers tellende ep Trail Of Tears (eigen beheer) debuteert de uit Asbury Park, New Jersey, afkomstige Mash McLain. Ze doet door de krachtige uitvoering van de politiek geladen liedjes wel een beetje denken aan Tracy Chapman. McLain (zang, gitaren, mondharmonica) gooit graag wat hoekige ritmes door de met een volledige band uitgevoerde nummers. Het percussieve karakter van haar folkrock neigt soms een heel klein beetje naar reggae. Keep Me Stoned zingt McLain en gitarist Rob Butkowski benadrukt die woorden. In titelnummer Trail Of Tears is een fluit te horen. Verkrijgbaar bij CD Baby.
Met zijn positieve liedjes zou Heath Eric wel eens in de smaak kunnen vallen bij fans van James Blunt en andere gladjakkers. Zover zal het wel niet komen. Daarvoor is Finally Gettin’ It (Rumsey Records) niet commercieel genoeg. Dus is het de vraag wat rootsliefhebbers zullen vinden van de akoestische soulmuziek op deze cd. De liedjes steken knap in elkaar en met name de bijdragen van Randy Lanham op mandoline en fiddle mogen er zijn. Heath Eric komt uit Kentucky en is een tevreden familieman die op Me & My Boo zijn zoontje laat meezingen. Verkrijgbaar bij CD Baby.
Detroit Rebellion is niet, wat je op basis van de naam en het hoesje zou verwachten, een punkband. Detroit Rebellion (Ramp Media Lab) is het werkstuk van een solist. De vijftien liedjes met akoestische gitaar zijn niettemin krachtig genoeg. Als een Billy Bragg vuurt Detroit Rebellion, een artiest uit Rhode Island, teksten op ons af met titels als A Case Of Mistaken Identity, The Long Shot, War Crimes, Step Into The Fire en Misery. In zijn praatzingen is vooral een protestzanger te ontwaren. Verkrijgbaar bij CD Baby.
De onlangs overleden Jim Dickenson produceerde Some Moths Drink The Tears Of Elephants (Piano Parasite Productions) van Boister. De producer omschreef de band als ‘Captain Beefheart meets Edith Piaf’. Hij situeert het geluid in Marokko, het vooroorlogse Berlijn, St. Louis en Hollywood. De band komt in werkelijkheid uit Baltimore, Maryland, en draait vooral om Anne Watts (zang, piano, accordeon). Denk aan Tom Waits en theater, jazz, folk en fanfare. Zeker niet alledaags, dit schijfje. Verkrijgbaar bij CD Baby.
Reageren
»Nog geen reacties.
RSS feed for comments on this post. TrackBack URL
Plaats een reactie