In een van de commentaren op deze site werd de noodkreet geuit dat er zo weinig recensies verschenen terwijl er zoveel releases zijn. Klopt, er komt heel veel interessants uit deze weken, maanden. Het is niet altijd makkelijk om daaruit een selectie te maken. So much music, so little time. Een recensie hier van de nieuwe plaat van Neil Young, zit daar iemand op te wachten? Ik denk het niet. Je moet wel onder een erg grote steen leven als je niet weet dat Young´s nieuwste Americana heet en dat daar bewerkingen van oude folksongs opstaan. Bovendien zijn er tientallen manieren om je zelf een oordeel over deze plaat te vormen. Nee, wij brengen liever Storm & Grace van Lisa Marie Presley onder uw aandacht. Jawel, die Lisa Marie, dochter van The King en ooit gehuwd met The King Of Pop. Inmiddels 44 jaar en met deze derde plaat eindelijk (muzikaal) serieus te nemen. Dat is wellicht voor een groot deel te danken aan de productie van T-Bone Burnett (lekkere swampy sound), maar LMP legt zelf ook heel wat gewicht in de schaal. Haar samen met een keur aan Britse songschrijvers (Ed Harcourt, Richard Hawley) geschreven liedjes zijn de moeite meer dan waard. De sfeer op deze rootsy plaat is nogal donker. Het is vooral mandolinespeler Mike Compton die de boel soms wat verlicht. Verder werkten ook meesterdrummer Jay Bellarose en Greg Leisz (pedal steel) mee aan deze onverwachte meevaller. Outchecken is dan ook het devies.
24/06/2012 Permalink
Hugo, ik snap dat jíj bepaalt welke cd’s je wilt bespreken, maar ik lees liever een recensie van de nieuwe Neil Young dan van Lisa Marie Presley. By the way: waarom zou je een selectie maken van de cd’s die voor recenseren in aanmerking komen? Bespreek ze lekker allemaal.
24/06/2012 Permalink
Jaarlijks komen er meer dan 77000 cd’s uit. Stel dat 1 op de 20 daarvan een Americanaplaat is. Dan kom je nog op bijna 4000 cd’s per jaar uit. Beetje ondoenlijk om die allemaal te bespreken, Paul.
24/06/2012 Permalink
Een op twintig is wel erg hoog ingeschat Maar afgezien daarvan, het hoeft toch niet zo te zijn dat jij die allemaal recenseert. Je kunt ook een wat uitgebreider recensententeam in het leven roepen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de hoeveelheid besprekingen op Rootstime.be. Dat is bepaald andere koek.
Trouwens, ik vind die nieuwe Neil Young wel een geinig cd’tje. Jij ook?
24/06/2012 Permalink
Paul H.
De hoeveelheid besprekingen is vaak andere koek die ook niet te vreten is, want veel sites bespreken enkel datgene wat ze als PROMO toegestuurd krijgen, of het nu goed of rotzooi is.
24/06/2012 Permalink
Je besluit altijd zelf wat je uiteindelijk wel of niet recenseert. En ik geloof niet dat sites ‘enkel’ datgene bespreken wat ze als promo kijgen toegestuurd. Ze bespreken ‘ook’ datgene wat ze toegestuurd krijgen. Ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden om iets te lezen over de nieuwe cd’s van The dB’s, Johnny Hickman (van Cracker), Kelly Pardekooper, Yarn, Chris Robinson Brotherhood (je weet wel), Wrinkle Neck Mules, Cuff The Duke, The Del Fuegos, Warren Zanes,Rhett Miller (Old 97’s), Grant Peeples, Paul Thorn, Jason Eady, The John Lane Project en (ja,ja, da’s lachen) de nieuwe van The Outlaws. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Begrijp me goed: het zijn allemaal geen verwijten, slechts constateringen van een enthousiasteling.
25/06/2012 Permalink
Paul, een uitgebreider recensententeam in het leven roepen? Probeer maar eens een gek te vinden die naast zijn eigen werk ‘verplicht’ cd’s beluistert om te bespreken? Of bied jij je nu aan als vrijwilliger om een recensententeam te komen versterken?
Rootstime.be zit volgens mij professioneler in elkaar. Heeft ruim 30 medewerkers, hebben t-shirts met naam van de website, flyeren op diverse festivals voor hun website!
Net als andere muzieksite’s (ik zal hier geen namen gaan noemen) zal het altcountry.nl het puur doen voor de liefde voor de muziek. Ik zeg niet dat Rootstime dat niet profileert, maar een vergelijking valt niet te maken.
25/06/2012 Permalink
Bij deze bied ik me aan als gek om naast mijn werk verplicht naar cd’s te luisteren en die voor deze site te recenseren.
26/06/2012 Permalink
Het is merkwaardig dat in deze discussie de schrijvers op deze site zich er eigenlijk niet mee bemoeien. Wat willen die?
26/06/2012 Permalink
is er dan aanleiding voor de schrijvers van deze site dat ze zich met deze ‘discussie’ mee zouden moeten bemoeien?
26/06/2012 Permalink
Mooie plaatje, hoor. Naar mijn mening interessanter dan die die laatste van Neil Young, waarvan ik me keer op keer afvraag: waarom??
😉
26/06/2012 Permalink
Nou ja, Johan, ik lees dat David zich spontaan aanbiedt. Vraagt dat niet om een reactie van de sitebeheerders? Of willen ze helemaal geen ‘indringers’?
En Hugo, wat dat ‘waarom’ betreft. Er zijn mensen die zich dat niet afvragen. Want maak je de recensie nu voor jezelf of voor de lezers van deze site?
27/06/2012 Permalink
Beste Paul: er is denk ik wel een reden waarom de sitebeheerders niet reageren op mijn aanbod (maar dat is even niet belangrijk), maar ik zou vooral aan iedereen die zin heeft zeggen: meld je hier bij hen aan zodat deze site een stap kan zetten. Ik zou het toejuichen als deze site wat meer kan bieden, anders wordt het ook voor mij steeds minder interessant om hier nog te kijken.
27/06/2012 Permalink
Misschien ben ik nu heel bru
27/06/2012 Permalink
Bij geen reactie kan je altijd bij een andere site terecht (klik op mijn naam).
27/06/2012 Permalink
Johan, jouw site lees ik ook heel vaak.
En David, is dat, voor de onwetenden onder ons, juist niet wél belangrijk?
27/06/2012 Permalink
@David en Paul H: Dit is inderdaad een site die door liefhebbers in de lucht gehouden wordt. Op dit moment kunnen we dat doen zoals we willen. Dat bevalt goed en dat willen we graag zo houden. Op het publiek gedane aanbod om voor ons te komen schrijven gaan we niet in. Als we in de toekomst behoefte hebben aan meer recensenten zullen we daar zelf naar op zoek gaan en wie weet waar we dan uitkomen.
27/06/2012 Permalink
Dat klinkt niet best: ‘doen zoals we willen’. Jullie dulden zogezegd geen inspraak en van het mee laten wegen van andermans mening zijn jullie blijkbaar ook niet gediend. Dat schept in elk geval duidelijkheid.
En nu weer recensies tikken, Hugo!
27/06/2012 Permalink
@Paul: zie hier de reden zoals Hugo die verwoordt (ik schreef in een grijs verleden al eens korte tijd met veel plezier voor deze site). Ik vind het ook jammer dat dit geen podium is voor andere liefhebbers, maar zo liggen de zaken. Niet erg modern en van deze tijd, maar je moet het respecteren.
En nu weer recensies en andere americana zaken lezen!